DESPRE NOI

Omul lui Dumnezeu Harry

Charalampos Tsakonidis, cunoscut și sub numele „Harry”, este Pastorul Bisericii SCOAN Tesalonica, din Grecia. Născut în 21 Noiembrie 1984 într-o mică comunitate rurală cu numele Sfântul Atanasie din N-E Greciei, P. Harry a crescut și urmat într-un mod aparte chemarea lui Dumnezeu de peste viața lui. Călătoria vieții lui poate fii descrisă ca o minunată poveste a harului nemeritat a lui Dumnezeu, care cheamă oameni nepotriviți pentru a-i așeza în Împărăția Sa veșnică.

Crescând și copilărând la doar 10 minute distanță de situl arheologic al orașului Filipi (acum fiind declarat SIT aparținând UNESCO), el s-a familiarizat de la o vârstă fragedă cu locurile biblice din acel sit, închisoarea unde au fost Pavel și Sila, relatările despre puterea lui Dumnezeu și toate evenimentele descrise în Scripturi, în cartea Faptele Apostolilor. Toate aceste momente din Scripturi au fost evenimete ale puterii incontestabile ale Mântuitorului prin apostolii Săi, ce au zguduit Grecia și întreaga lume de atunci, fapt ce a devenit un punct central al începuturilor încreștinării Europei și a neamurilor. Aceste întămplări biblice s-au inscripționat în memoria tânărului Harry, iar Duhul lui Dumnezeu așeza încă de la acea vârstă în inima lui, o puternică dorință și năzuință după un foc al trezirii spirituale pentru generația lui.

Experimentând suișuri și coborâșuri în viață, tânarul Harry avea să înceapă o promițătoare viață de antreprenor în jurul vârstei de 20 ani, în Olanda. Cu toate că progresul pe plan exterior era prezent de la acea vârstă, căutarea scopului în viață îl făcuse să înțeleagă că sursa acestui scop trebuie să fie mai adâncă. Apoi, o experință personală avea să îi schimbe perspectiva întregii vieți. Având o experiență supranaturală cu Dumnezeu, Harry primește din partea Celui Atotputernic planul pe care Acesta Îl are cu el, împreună cu direcția chemarii sale. Chemarea devine clară pentru el. Astfel ajunge să petreacă 10 ani din viața lui, sub mentoratul și leadershipul omului lui Dumnezeu TB Joshua, unde Dumnezeu îl călăuzește să ajungă, pentru a urma trainingul necesar, ca într-o zi să poată răspunde chemării de Sus; la vremea hotarâtă de Dumnezeu.

În acea fază importantă a vieții lui, mentorul său TB Joshua de la SCOAN Lagos din Nigeria, avea să îl învețe că procesul zidirii caracterului este mai important decât rezultatul final, deoarece caracterul transformat este uleiul din lampa creștinului ce menține ungerea lui Dumnezeu arzând în viața unui slujitor. Împreună cu sute de tineri din toată lumea, Harry leapadă cea ce lumea avea să-i ofere, pentru a fii parte acestui training unic cu scopul zidirii caracterului. După ce primește ungerea divină, Dumnezeu începe să-l folosească ca pe un vas pentru vindecare, eliberare și cuvinte profetice, sub supravegherea mentorului său. Cu toate acestea, urmează încă o perioadă lungă a trainingului.

La data de 19 Aprilie 2015, sub călăuzirea Duhului Sfânt, Harry deschide Biserica SCOAN din Tesalonica, în orașul biblic Tesalonica din Grecia; de atunci mesajul mântuirii este proclamat în țara sa natală și în toată lumea. Cu toate că Duhul Sfânt însoțește slujirea din Biserică cu semne și minuni, atrăgând atenția locală și internațională a oamenilor, omul lui Dumnezeu Harry a ales întotdeauna să rămână un om smerit, preocupat și dedicat în slujirea orfanilor, săracilor și a celor în diferite nevoi, în special a tinerilor; pentru mulți din ei, el a devenit un mentor, un părinte și un învățător care să pregatească liderii de mâine. Întâmplările din cartea Faptele Apostolilor au revenit la viață datorită milei lui Dumnezeu, care l-a ales pe slujitorul Său ca pe un rob nevrednic, să ardă și să rămână ferm în credință, la timp și nelatimp și să fie o lumină, nadejde și un model de inspirație pentru Hristos. Viața lui dovedește că: „Orice om are o chemare. Dacă urmezi direcția chemării tale, te vei surprinde pe tine – și vei face o diferență în lume pentru Hristos!”